Menu

Επόμενη εκδήλωση


????????? ??? ????????????
on 22-08-2017 at 20:30
at Ελευθεριακός Χώρος Sabot
takes place in
3 days 22 hours 28 minutes
Πρόσθετα

Ημερολόγιο

<<  Αύγοστο 2017  >>
 Δ  Τ  Τ  Π  Π  Σ  Κ 
 
21222324252627
28293031   

ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Διαφήμιση
Κείμενα
Αλληλεγγύη στην απεργία των αρχαιολόγων PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΣΕ Θεσσαλονίκης   
Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 06:55

Αλληλεγγύη στην απεργία των αρχαιολόγων

Οι εργασιακές συνθήκες στα εργοτάξια και τα σκάμματα του Μετρό στη Θεσσαλονίκη μας απασχολούν ξανά, αυτή τη φορά εξαιτίας της απόλυσης δύο συμβασιούχων αρχαιολόγων στο σκάμμα του Συντριβανίου, απολύσεις που η εταιρία έκανε μετά από υπουργική εντολή(!) Μετά τα εργατικά ατυχήματα του τελευταίου διαστήματος, κάποια από τα οποία ήταν θανατηφόρα, ήρθαν τώρα οι απολύσεις για να μας ξαναθυμίσουν ότι οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι, όταν πρόκειται για την «ανάπτυξη». Η πρόφαση, αυτή τη φορά, ήταν οι καθυστερήσεις στην πρόοδο του έργου, για τις οποίες φυσικά ευθύνεται πάντα ο εργαζόμενος και τόσο περισσότερο, όσο πιο χαμηλά είναι στην ιεραρχία.

Οι αρχαιολόγοι που απολύθηκαν βρέθηκαν μπλεγμένες σε ένα επιχειρηματικό και πολιτικό αλισβερίσι δημιουργίας εντυπώσεων, όπου υπουργοί και εργολάβοι συναγωνίζονται σε «αποτελεσματικότητα» αλλά είναι μαζί όταν πρόκειται να «επαναφέρουν στην τάξη» τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης στεκόμαστε δίπλα στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων αρχαιολόγων και απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων. Την ίδια στάση οφείλουν να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι της πόλης και πολύ περισσότερο οι συνάδελφοι που δουλεύουν στο Μετρό σε οποιοδήποτε πόστο. Όλα τα σωματεία πρέπει να σταθούν δίπλα στον αγώνα των αρχαιολόγων, αλλιώς ξεκάθαρα στηρίζουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Κανένας – καμία μόνη απέναντι στην αυθαιρεσία υπουργών και εργοδοτών

 

Άμεση ανάκληση των απολύσεων

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 06:56
 
Κείμενο που γράφτηκε από εργαζόμενους στο Μετρό Θεσσαλονίκης και μοιράζεται στα εργοτάξια: PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης   
Τετάρτη, 31 Μάιος 2017 12:01

ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΟ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ-ΕΣ (ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ)

Είναι φανερό πως οι δυο απολύσεις που έγιναν στο σταθμό του Σιντριβανίου , είναι το επιστέγασμα της αντιπαράθεσης των εταιρειών που διαχειρίζονται την κατασκευή του Μετρό Θες/νίκης, της κυβέρνησης που εποπτεύει τα έργα, και διαφόρων αφανών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί κανείς να ανατρέξει σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (9 κ 15 Απριλίου) και στο διαδίκτυο.
Με λίγα λόγια όπου μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια.
Δε φτάνουν όμως αυτά, έχουμε και την φαινομενικά ανεξήγητη στάση του σωματείου των εργαζομένων του ΣΕΛΕΜΘ. Εξαφανισμένο το σωματείο το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται «δυναμικά» μέσω του διαδικτύου ξεκάθαρα υπέρ της εργοδοσίας και κατά των απολυμένων συναδελφισσών.
Η αναστολή ουσιαστικά της λειτουργίας του ΣΕΛΕΜΘ ως επιλογή του Δ.Σ. δημιούργησε χώρο σε διάφορους συνδικαλιστές να εμφανιστούν ως η φυσική ηγεσία των εργαζομένων με διοργάνωση δικών τους κινητοποιήσεων π.χ. για την επαναλειτουργία του εργοταξίου της Αγ, Σοφίας, συνεντεύξεις κ.α. Πιθανόν να ακολουθήσουν κι άλλες.
Οι γραφειοκράτες λοιπόν έβαλαν τα καλά τους και προσπαθούν να μοιράσουν τα ιμάτιά της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των εργαζόμενων, για τους εργαζόμενους χωρίς όμως αυτούς. Μετά την πετυχημένη συμμετοχή των εργαζομένων στην πανελλαδική απεργία του περασμένου Δεκέμβρη (150 άτομα) και την επίσης μαζική στη μία και μοναδική συνέλευση του ΣΕΛΕΜΘ, 300 άτομα σε σύνολο 400 εγγεγραμμένων, τους άνοιξε η όρεξη για την εφαρμογή των δικών τους, κρυφών από τους εργαζόμενους, αντιλήψεων.
Πώς διαχειρίστηκε το Δ.Σ. του ΣΕΛΕΜΘ την μαζική απεργία των εργαζομένων;
Πάγωμα όλων των διαδικασιών το σωματείου, καμία συνέλευση, ούτε καν την τυπική ενημέρωση για τα εργατικά ατυχήματα στους χώρους εργασίας. Ακόμα δεν ξέρουμε τη συνέχεια των ερευνών για τα δύο εργατικά ατυχήματα το ένα εκ των οποίων θανατηφόρο, ούτε για άλλα που γίνονται τακτικά αλλά δεν δημοσιοποιούνται.
Μη συμμετοχή στην απεργία της 1ης Μάη καθώς και στην πρόσφατη πανελλαδική.
Όσο για την καθημερινότητα στους χώρους εργασία, καμία ενασχόληση. Για παράδειγμα, ενώ τα εργατικά ατυχήματα συμβαίνουν, δεν υπάρχει καμία πρόληψη παρά μόνο όταν το θέλει και όποτε το θέλει η εταιρεία και αφού συμβούν αυτά.
Αυτά και πολλά άλλα είναι αποτελέσματα που παράγονται από τη γραφειοκρατικοποίηση του συνδικαλισμού. Η «ακατανόητη» στάση των γραφειοκρατών υπέρ της άδικης απόλυσης των αρχαιολόγων είναι η πρωτότυπη μου, ακραία δε, εκδοχή του εργοδοτικού, κυβερνητικού, κομματικού «συνδικαλισμού».
Απέναντι σε όλα αυτά προτείνουμε στους συναδέλφους και συναδέλφισσες όλων των κλάδων του ΜΕΤΡΟ:
1. Ενιαίο σωματείο που να συμπεριλαμβάνει όλους τους κλάδους (αρχαιολογικό, τεχνικό, υπαλλήλους στα γραφεία, φύλακες κ.α.) όπως τα εργοστασιακά σωματεία.
2. Διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας παντού.
3. Εκλεγμένες επιτροπές σε κάθε χώρο εργασίας οι οποίες να επικοινωνούν μεταξύ τους άμεσα και υπεύθυνα χωρίς διαμεσολαβητές.
4. Όλοι οι εκλεγμένοι να είναι ανακλητοί ανά πάσα στιγμή.
5. Τακτικές συνελεύσεις γενικές και θεματικές πχ. συνέλευση με θέμα την ασφάλεια, την υγιεινή στους χώρους εργασίας, το ανθυγιεινό στο ένσημο κ.α. Πολλές από αυτές τις συνελεύσεις, ειδικά οι θεματικές, μπορούν και πρέπει να προετοιμάζονται από αντίστοιχες θεματικές επιτροπές.
Για τις παρούσες κινητοποιήσεις προτείνουμε:
• Την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων χωρίς προαπαιτούμενα.
• Να πληρωθούν τα μεροκάματα της απεργίας σε όλου, αφού οι κινητοποιήσεις έγιναν με ευθύνη της εταιρείας
Από την πλευρά των εργαζομένων:
• Να εξοστρακίσουμε τις ύπουλες διαδώσεις, φήμες και κουτσομπολιά που διαδίδονται ξεδιάντροπα για τους απεργούς που στόχο έχουν την αδρανοποίηση μας και τελικά την διάσπασή μας.
• Να απαντήσουμε δημιουργώντας από τώρα επιτροπές εργαζομένων παντού. Να κάνουμε τις δικές μας συνελεύσεις, χωρίς γραφειοκρατία με δημιουργικές διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας που εμείς θα επιλέξουμε.
• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΣ.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Εργαζόμενοι στο μετρό όλων των ειδικοτήτων
από όλα τα εργοτάξια.
ΜΑΗΣ 2017.
Εις το επανιδείν.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 06:57
 
Ένα μικρό εργαλείο για τον νέο αντεργατικό νόμο PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΣΕ Θεσσαλονίκης   
Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2017 08:30

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε στα μίντια τον εμπαιγμό μας σαν εργατική τάξη, με την κυβέρνηση να δίνει δήθεν σκληρές μάχες με τους θεσμούς σε ένα παιχνίδι που είναι ήδη στημένο. Αυτή τη φορά το φλέγον ζήτημα που τίθεται για  την εκταμίευση της δόσης είναι η αναθεώρηση του συνδικαλιστικού νόμου – ενός συνδικαλιστικού νόμου που είχε ψηφιστεί εν μέσω αγώνων των εργατών την περίοδο της  μεταπολίτευσης και αποτέλεσε ένα μεγάλο κεκτημένο των εργαζομένων της εποχής. Αυτά τα δεδομένα για εμάς προσπαθούν να τα αναιρέσουν, καταστρατηγώντας και τα ελάχιστα εναπομείναντα μέσα υπεράσπισής μας απέναντι στην εργοδοσία. Παρακάτω παραθέτουμε τις πιθανές αλλαγές πάνω στη νομοθεσία:

Συλλογικές Συμβάσεις :

Η θεσμοθέτηση των συλλογικών-κλαδικών συμβάσεων υπήρξε ένα από τα πιο σημαντικά κεκτημένα των εργαζομένων κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης. Πλέον οι εργαζόμενοι-ες μπορούσαν να κοστολογούν ανά κλάδο ή επάγγελμα την εργασία τους, ενώ για οποιαδήποτε αλλαγή στις συμβάσεις είχαν λόγο τα σωματεία και οι αντίστοιχες ομοσπονδίες. Με το δεύτερο μνημόνιο ουσιαστικά παγώνουν οι συλλογικές συμβάσεις και πλέον εφαρμόζονται αποκλειστικά επιχειρησιακές-ατομικές, ανοίγοντας περαιτέρω το δρόμο για την εφαρμογή των ευέλικτων ωραρίων, νομιμοποιώντας τη μισθολογική αυθαιρεσία και αμφισβητώντας τη θεμελιώδη αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τον εργαζόμενο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της στοχευμένης επίθεσης των αφεντικών αποτελεί το γεγονός ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου χιλιάδες μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις έσπευσαν να εφαρμόσουν το νέο μέτρο υποβάθμισης της εργατικής δύναμης, πολλές φορές εν μέσω απειλών για απόλυση-μη ανανέωση σύμβασης, όπως συνέβη πρόσφατα με την εξαγορά του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη. Πλέον οι ευρωπαίοι εντολοδόχοι των αφεντικών απαιτούν από την κυβέρνηση να καταργήσει πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις, ως προαπαιτούμενο για να λάβει η χώρα τη νέα δόση.

Κατώτατος Μισθός (ή βασικός όπως λένε τα αφεντικά) :

Χρόνια τώρα τα αφεντικά και τα τσιράκια τους (Μίντια) προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο κατώτατος μισθός λέγεται βασικός. Βασικός όμως για ποιούς; Μάλλον για κανέναν γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν επαρκεί ούτε για τα είδη πρώτης ανάγκης. Την εικόνα συμπληρώνει η ύπαρξη του υποκατώτατου μισθού, μέτρο το οποίο όμως αντιβαίνει στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη (έχει υπογραφεί από την Ενωμένη Ευρώπη) που απαγορεύει ρητά τις διακρίσεις στη μισθοδοσία βάσει της ηλικίας. Παρ’ όλα αυτά βλέπουμε πως αυτό το μέτρο συμφέρει τα αφεντικά πάσης φύσεως καθώς ακόμα και μεγάλες ‘κερδοφόρες’ επιχειρήσεις (βλέπε Πλαίσιο, Public) εφαρμόζουν κατ’ εξακολούθηση την πολιτική πρόσληψης φτηνού εργατικού δυναμικού. Η κυβέρνηση προτίθεται λοιπόν να υποβαθμίσει κι άλλο την εργατική μας δύναμη καθώς καλείται να περικόψει επιδόματα και τριετίες, για όσους ακόμα τα εισέπρατταν, καθώς και να περικόψει επιπλέον χρήματα από τον υποκατώτατο.

Απελευθέρωση ορίου απολύσεων :

Ένα ακόμα ζήτημα είναι η αύξηση του ορίου των απολύσεων στις μεγάλες εταιρείες. Είναι εμφανές ότι εργαζόμενοι που δε θα συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των εργοδοτών τους θα βλέπουν το δρόμο για το σπίτι τους, πλέον μαζικά και νόμιμα. Είναι βέβαια ένα θέμα που «καίει» τις τόσο ευνοημένες από τα μνημόνια ελληνικές τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις, για τις οποίες η επόμενη μέρα τις θέλει να προβαίνουν σε συρρίκνωση του προσωπικού τους, καθώς μέχρι τώρα οι ‘εθελούσιες έξοδοι’ που έχουν διενεργήσει είναι πολυέξοδες .

Κήρυξη απεργιών-Νομιμοποίηση της ανταπεργίας ( Λοκ άουτ) :

Τέλος επίμαχο σημείο της τροποποίησης της συνδικαλιστικής νομοθεσίας, αποτελεί η διαδικασία κήρυξης απεργιών, μετατρέποντας την προϋπόθεση της εξασφάλισης της πλειοψηφίας των μελών σε γενική συνέλευση σε πλειοψηφία των εγγεγραμμένων μελών, καθιστώντας πρακτικά αδύνατη την κήρυξη απεργίας σε σωματεία. Με αυτόν τον τρόπο καταργείται το σημαντικότερο όπλο των εργαζομένων ενάντια στην εκμετάλλευση των αφεντικών τους. Ακόμα επανέρχεται η νομιμοποίηση της ανταπεργίας (λοκ άουτ), που είχε απαγορευτεί στη μεταπολίτευση. Η διεξαγωγή νόμιμης ανταπεργίας συνεπάγεται την αναστολή των αμοιβαίων υποχρεώσεων των μερών: παροχή εργασίας από την μία και καταβολή μισθού από την άλλη. Με λίγα λόγια τα αφεντικά μιας επιχείρησης θα δικαιούνται πλέον να προσλάβουν απεργοσπάστες κατά τη διάρκεια μιας απεργίας και επίσης να προσβάλουν ως καταχρηστική την απεργία-επίσχεση από πλευράς εργαζομένων.

Είναι προφανές ότι, με τη δικαιολογία της κρίσης, κράτος και αφεντικά δημιουργούν ένα φτηνό εργατικό δυναμικό, καταργώντας διεκδικήσεις και δικαιώματα που κερδίθηκαν με αίμα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι πίσω από τη λέξη ‘ανάπτυξη’ κρύβεται η πειθάρχηση των εργαζομένων ώστε να γλυκαθούν ντόπιοι και ξένοι εκμεταλλευτές και να φέρουν την ευημερία στις τσέπες τους ενώ παράλληλα θα  αυτοπροβάλλονται ως ευεργέτες.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι μέσα από σωματεία βάσης μπορούν να δημιουργηθούν εστίες αγώνα, έξω από τα στενά όρια του κυρίαρχου γραφειοκρατικού συνδικαλισμού και γι’ αυτό επιδιώκουν την καταστολή των εργατικών διεκδικήσεων.

Βιώνουμε την καταπίεση και την εκμετάλλευση κάθε μέρα στη δουλειά. Άγχος, κούραση, υποτιμητική συμπεριφορά από πλευράς αφεντικού, και στο τέλος του μήνα δε μας μένει δεκάρα στην τσέπη. Επιπλέον οι συνθήκες ασφαλείας στους χώρους εργασίας πάνε περίπατο, όπως διαπιστώνουμε και από τις πρόσφατες εργατικές δολοφονίες σε μετρό, μικέλ, everest. Κάθε μέρα μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν θα είμαστε οι επόμενοι. Τέλος με το φάντασμα της ανεργίας να πλανάται και τις ατελείωτες ουρές έξω από τον ΟΑΕΔ να γίνονται καθημερινός εφιάλτης, η τρομοκρατία των αφεντικών μας αναγκάζει να χάνουμε και την ελάχιστη αξιοπρέπειά μας.

Η υπάρχουσα συνθήκη μας δίνει δύο επιλογές: Να αργοπεθαίνουμε μίζεροι μες στην καθημερινότητα ή να σηκώσουμε κεφάλι και να αγωνιστούμε απέναντι στην εκμετάλλευση, απέναντι στην οργανωμένη επίθεση των αφεντικών προς τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις μετανάστριες. Αφού πλέον δεν μας έχει απομείνει τίποτα, το μόνο που μένει είναι να εναντιωθούμε συλλογικά απέναντι σε αυτούς που μας καταδίκασαν στην εξαθλίωση.

Είμαστε αναγκασμένοι να βγούμε στο δρόμο να απαντήσουμε στις επιταγές του κεφαλαίου. Να απαιτήσουμε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, μείωση του ορίου των απολύσεων, κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, επαναφορά των τριετιών, καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας. Να παλέψουμε ενάντια στην μαύρη εργασία, να διεκδικήσουμε επιδόματα για ανέργους. Οφείλουμε να βγούμε με επιθετικά προτάγματα  στο δρόμο, μέσα από μαχητικά σωματεία βάσης στους χώρους δουλειάς. Να ξανακάνουμε τον συνδικαλισμό επικίνδυνο για τα αφεντικά, μακριά από τους εργατοπατέρες-γραφειοκράτες συνδικαλιστές ( ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ). Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

 
Περισσότερα Άρθρα...
« ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 3