Menu

Επόμενη εκδήλωση


????????? ??? ????????????
on 23-10-2018 at 20:30
at Ελευθεριακός Χώρος Sabot
takes place in
0 day 10 hours 50 minutes
Πρόσθετα

Ημερολόγιο

<<  Οκτώβριος 2018  >>
 Δ  Τ  Τ  Π  Π  Σ  Κ 
293031    

ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Διαφήμιση
Απεργία 12 Νοέμβρη PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 11 Νοέμβριος 2015 19:12

ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

Σήμερα, μετά από τόσους μήνες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν πρέπει να υπάρχει κανείς που να έχει αυταπάτες για το ρόλο που και αυτή η κυβέρνηση καλείται να επιτελέσει. Με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου το περασμένο καλοκαίρι καταλάβαμε όλοι και όλες ότι ανανεώθηκαν οι όροι της κοινωνικής και οικονομικής μας εξάντλησης, που είναι πια φανερό ότι δεν έχει χρονικό ορίζοντα.

Και τώρα τι; Είναι ο καιρός της απογοήτευσης, τώρα που βλέπουμε ότι κανείς δεν μας υπόσχεται διέξοδο από τον ζόφο; Οι "ελπίδες" που έτρεφαν όσοι ανέθεταν στην αλλαγή κυβέρνησης την έξοδο από την κοινωνική κρίση διαψεύστηκαν με πάταγο. Ευτυχώς . Τώρα είναι η ώρα να καταλάβουμε οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες ότι τίποτα δε θα μας χαριστεί και μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας και να απαιτήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Χρειάζεται να πάψουμε να εμπιστευόμαστε τα κόμματα, τους πουλημένους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, τους "καλοπροαίρετους" εργοδότες. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, οργανωμένοι από τα κάτω, με τους συναδέλφους στη δουλειά, και έτοιμοι να δώσουμε σκληρές και αποφασιστικές μάχες για τους όρους της ζωής μας.

Μια τέτοια μάχη θα πρέπει να είναι και η απεργία στις 12 Νοέμβρη. Δεν πρέπει να αφήσουμε τους επαγγελματίες ξεπουλημένους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ να την μετατρέψουν σε ένα ακίνδυνο πανηγυράκι που αφήνει αδιάφορη τη μεγάλη μάζα των εργαζομένων. Με ένα ακόμα ασφαλιστικό νομοσχέδιο στα σκαριά, τέτοιο που ουσιαστικά διαλύει την έννοια της κοινωνικής ασφάλισης ως κοινωνικού δικαιώματος, που αυξάνει τα όρια ηλικίας, αδιαφορεί για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, μειώνει τις συντάξεις, καταργώντας κάθε συμμετοχή του κράτους στο κόστος της ασφάλισης, του κράτους που λεηλατεί για χρόνια τα ασφαλιστικά ταμεία, είναι αναγκαίο όλοι και όλες οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες να απεργήσουμε, να κατεβούμε στον δρόμο, να συναντήσουμε τους συναδέλφους μας , να οργανωθούμε συλλογικά, τώρα που ξέρουμε όλοι πια ότι κανένας δε θα παλέψει για μας, κανείς δε θα "διαπραγματευτεί" για τη δουλειά μας, για τον μισθό μας, για τα ένσημά μας, για το δικαίωμά μας στην κυριακάτικη αργία και στον ελεύθερο χρόνο.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να δώσουμε νόημα σε αυτή την απεργία , να την κάνουμε μια ακόμα στιγμή από τον καθημερινό αγώνα ως την οργάνωση μιας πραγματικής γενικής απεργίας διαρκείας όλων των εργαζομένων που θα ανατρέψει τον κόσμο της εκμετάλλευσης, για να χτίσουμε μια κοινωνία δικαιοσύνης και ελευθερίας, χωρίς αφεντικά και εξαθλίωση, χωρίς καπιταλισμό και κρατική εξουσία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ 10:00