Menu

Επόμενη εκδήλωση


????????? ??? ????????????
on 23-10-2018 at 20:30
at Ελευθεριακός Χώρος Sabot
takes place in
0 day 11 hours 24 minutes
Πρόσθετα

Ημερολόγιο

<<  Οκτώβριος 2018  >>
 Δ  Τ  Τ  Π  Π  Σ  Κ 
293031    

ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Διαφήμιση
Απεργία 3 Δεκέμβρη PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 02 Δεκέμβριος 2015 13:27

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ 3 ΚΑΙ 60 ΝΑ ΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ

Η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Είναι πια το κύριο θέμα των συζητήσεων μας. Οι ζωές μας υποβιβάζονται συνεχώς. Οι περισσότεροι είμαστε άνεργοι και όσοι εργαζόμαστε μένουμε απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, με μισθούς πείνας. Νόμος του κράτους οι μισθοί στα 580 μεικτά. Και υπό τον φόβο της απόλυσης, υπερωρίες απλήρωτες, μαύρη εργασία και συμπεριφορές από τα αφεντικά που μόνο σε εργαζόμενους δεν αρμόζουν, μια και ''περιμένουν τόσοι άνεργοι εκεί έξω''.

Νοσοκομεία και δημόσια υγεία διαλύονται με βασικές ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικά. Και μεγάλο μέρος του πληθυσμού ξεκρέμαστο χωρίς κοινωνική ασφάλιση. Όλα μέσα σε ένα σχέδιο χαρίσματος της υγείας σε ιδιωτικές εταιρείες.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;

Γιατί εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Γιατί από αυτήν κερδίζουν με τη συνεχή μείωση των μισθών μας και τους αντεργατικούς νόμους που το κράτος περνάει για να τους διευκολύνει.

ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΡΘΕΙ

Και μέχρι πέρυσι κάποιοι τρέφανε μια ελπίδα στο όνομα μιας λεγόμενης αριστερής παράταξης. Αλλά και αυτή έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο με την πλήρη συνεργασία της με τα μικρά και μεγάλα αφεντικά. Και ως εργατική τάξη πάλι πεταχτήκαμε στο περιθώριο.

ΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ

Και έτσι μια γενική απογοήτευση, προσωρινή βέβαια, έχει κυριεύσει την κοινωνία και την εργατική τάξη.

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ;

Μήπως μας πρόσφεραν τίποτα αυτοί οι χαραμοφάηδες που πλούτιζαν και συσσώρευαν κεφάλαια από τον πλούτο που παράγει η δικιά μας εργασία, με τον δικό μας κόπο και χρόνο, με την εκμετάλλευση της υπεραξίας; Αλλά και τον καιρό που μπορούσαμε να ζούμε με κάποια αξιοπρέπεια, δεν ήταν προσφορά των αφεντικών αλλά αποτέλεσμα των μεγάλων εργατικών αγώνων που είχαν προηγηθεί. Και οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα όταν είναι:

ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ

Εκτός όμως από την εκμετάλλευση από τα πάνω, μας έχουν πουλήσει και από τα μέσα. Τα συνδικάτα είναι γραφειοκρατικά. Μόνο για την θεσούλα του προεδρείου ενδιαφέρονται. Υπηρετούν και οι ίδιοι τα αφεντικά. Υπογράφουν τους νέους αντεργατικούς νόμους που καταστρέφουν τις ζωές μας, μας κάλεσαν και αυτοί όπως και τα αφεντικά να ψηφίσουμε ''ναι" στο δημοψήφισμα.

ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ

Ενάντια σε αυτούς τους αλήτες. Ενάντια σε κράτος - αφεντικά -ξεπουλημένους γραφειοκράτες μετέχουμε στους εργατικούς αγώνες χωρίς καμιά αυταπάτη ανάθεσης σε κυβερνήσεις - κόμματα -εργατοπατέρες. Οργανώνουμε στο χώρο της δουλειάς μας ακηδεμόνευτα σωματεία βάσης. Διεκδικούμε σαν εργατική τάξη τα δίκαια μας, παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Το σωματείο της ΒΙΟΜΕ, οι εργαζόμενοι ΕΛΒΟ και της ΕΡΤ3, δείχνουν τον πραγματικό δρόμο και τις πραγματικές μας δυνάμεις. Οι αγώνες συνεχίζονται χωρίς άλλους νταβατζήδες.