Menu

Επόμενη εκδήλωση


????????? ??? ????????????
on 28-11-2017 at 20:30
at Ελευθεριακός Χώρος Sabot
takes place in
5 days 14 hours 5 minutes
Πρόσθετα

Ημερολόγιο

<<  Νοέμβριος 2017  >>
 Δ  Τ  Τ  Π  Π  Σ  Κ 
  
27282930   

ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Διαφήμιση
Μάης 2008 Utah Phillips, τραγουδοποιός της φολκ PDF Εκτύπωση E-mail

Πέθανε ο Utah Phillips, τραγουδοποιός της φολκ μουσικής, αφηγητής εργατικών ιστοριών και μέλος της IWW.

 

Array Array Ο Utah Phillips επί 38 χρόνια δημιουργούσε ακούραστα ιστορίες και τραγούδια με πρωταγωνιστές τους εργάτες και την οργάνωση τους την IWW (Industrial Workers of the World) ή αλλιώς “Wobblies”. Πέθανε σε μία μικρή κωμόπολη της Νεβάδα στη Καλιφόρνια όπου ζούσε για 21 χρόνια με τη σύζυγο του Joanna Robinson.

 

Γεννήθηκε στο Κλήβελαντ του Οχάιο τον Μάιο του1935 από γονείς εργάτες και συνδικαλιστές. Από μικρός έζησε σε δύσκολες συνθήκες και σε συνδυασμό με τις εικόνες που είχε από τους γονείς του είχε πάντα μια ανησυχία για όλους τους εργαζόμενους και για αυτό στάθηκε πάντα δίπλα τους. Όταν και ο ίδιος άρχισε να εργάζεται έγινε με περηφάνια μέλος των IWW που τον 19ο και στις αρχές του 20ου αιώνα είχανε συνταράξει τις Η.Π.Α. αλλά και τον όλο τον κόσμο με τις συνεχείς και δυναμικές τους απεργίες. Τις τελευταίες δεκαετίες, με τον Phillips ανάμεσα στους πρωτεργάτες, έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για την αναγέννηση της ιστορικής οργάνωσης.

 

 

 

 

 

 

 

Αφού είχε μία τραυματική εμπειρία σε νεαρή ηλικία με την συμμετοχή του ως μισθοφόρος στο πόλεμο της Κορέας επέστρεψε εντελώς αλλαγμένος και έτοιμος να κάνει στροφή στην ζωή του. Κατέφυγε στο Salt Lake City και στο καταφύγιο αστέγων “Joe Hill House” (ο Joe Hill ήταν τραγουδοποιός και ιστορικό μέλος των IWW) το οποίο λειτουργούσε ο αναρχικός Ammon Hennacy. Ο Phillips επηρεάστηκε βαθιά από αυτόν και τον ανέφερε σε πολλά του τραγούδια και ιστορίες του. Και ο ίδιος όμως ενέπνευσε σημαντικούς τραγουδιστές της φολκ, μπλουζ και κάντρυ μουσικής όπως η Joan Baez, o Tom Waits και ο John McCutcheon που στη συνέχεια δήλωσε για αυτόν ότι «τον έκανε να καταλάβει πως η μουσική δεν είναι για να χαϊδεύει αυτιά». Τα τελευταία του τέσσερα χρόνια επέστρεψε εκεί από όπου ξεκίνησε φτιάχνοντας και αυτός ένα καταφύγιο για άστεγους το Hospitality House of Western Nevada County όπου στεγάζονταν μέχρι και 30 φιλοξενούμενοι.

Array Array

www.hospitalityhouseshelter.org

www.utahphillips.org


Δισκογραφία του Utah Phillips

Σε στούντιο:

1992 I've Got to Know

1996 The Long Memory

1996 The Past Didn't Go Anywhere

1999 Fellow Workers

1997 Heart Songs

1997 Loafer's Glory

1999 The Moscow Hold

2005 Starlight on the Rails

και διάφοροι άλλοι:

1974 Good Though!

1983 We Have Fed You All a Thousand Years

1985 Don't Mourn– Organize

1992 Rebel Voices

1997 Legends of Folk

1997 The Telling Takes Me Home

2000 Making Speech Free

2001 The Rose Tattoo